Landelijke Assistentendag Cardiologie

Welkom op de inschrijfwebsite van de Landelijke Assistentendag Cardiologie! Via deze website kun je een ticket bemachtigen en steeds alle meest up-to-date informatie teruglezen.


Wij nodigen je van harte uit om deel te namen aan de LAC op vrijdag 27 september in de Rode Hoed Amsterdam. Deze dag wordt al meerdere jaren georganiseerd voor alle A(N)IOS, arts-onderzoekers en andere geïnteresseerden binnen de cardiologie! De LAC is het in leven geroepen om de cardiologische centra in Nederland met elkaar te verbinden. Er komen elk jaar nieuwe thema’s aan bod die verder reiken dan het opleidingsplan, met als doel onze kennis te verbreden en verdiepen!

Het thema van dit jaar is “State of the HeART - De kunst van het hart”, van Einthoven tot Ecmo. Er zullen meerdere presentaties en workshops rondom dit thema worden georganiseerd waarvan het programma te vinden is op deze site. Het bekende opleidersdebat zal in samenspraak met de Juniorkamer plaatsvinden, waarbij het mogelijk is om aan de hand van prikkelende stellingen in discussie te gaan met de opleiders van verschillende ziekenhuizen in Nederland. Met de huidige kennis en therapeutische mogelijkheden kunnen we binnen de cardiologie steeds meer, “State of the HeART”. In het kader van (on)begrensbare zorg, zullen we stilstaan staan bij toekomstbestendige zorg. De dag zal worden afgesloten met een netwerk borrel en diner.

Het belooft weer een zeer geslaagde dag te worden en we zien jullie graag op vrijdag 27 september in Amsterdam!

Namens de LAC-commissie,
Karel Breeman, AUMC
Savine Minderhoud, Amphia ziekenhuis
Chris Meijer, Isala Zwolle
Anne-Mar van Ommen, UMCU
Diederick Verheijen, LUMC
Rianne Zandijk, UMCG

De Assistentendag wordt mogelijk gemaakt door de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC)

De organisatie ligt in handen van de LAC commissie i.s.m. Roijé Congressen in opdracht van 4pulse B.V. (dochteronderneming NVVC)