Landelijke Assistentendag Cardiologie

Welkom op de inschrijfwebsite van de Landelijke Assistentendag Cardiologie! Via deze website kun je een ticket bemachtigen en steeds alle meest up-to-date informatie terug lezen.


Wij nodigen je van harte uit om deel te nemen aan de LAC op vrijdag 6 oktober 2023 in Het Spoorwegmuseum in Utrecht. Deze dag wordt sinds enkele jaren georganiseerd voor alle A(N)IOS, arts-onderzoekers en andere jonge geïnteresseerden binnen de cardiologie en heeft als doel om te verbinden en te verbreden! Het belooft een ontzettend interessante en vooral gezellige dag te worden, waarbij er ruimte is voor verbreding buiten de standaard onderwijsmomenten. Ook is er uitgebreid de mogelijkheid om met je collega’s vanuit heel Nederland in contact te komen.

Het thema dit jaar is "Expeditie Cardiologie – Alles waar je hart sneller van gaat kloppen". Er zullen meerdere presentaties en workshops rondom dit thema worden georganiseerd waarvan het programma ook te vinden is op deze site. Daarnaast zal het bekende opleidersdebat plaatsvinden in samenspraak met de Juniorkamer, waarin de mogelijkheid is om aan de hand van prikkelende stellingen in discussie te gaan met de opleiders van verschillende klinieken in Nederland. De dag wordt afgesloten door een netwerk borrel en diner, mede mogelijk gemaakt door het CVOI.

Het belooft weer een geslaagde dag te worden en we zien jullie heel graag op vrijdag 6 oktober in Het Spoorwegmuseum!

Namens de LAC-commissie,
Joost Beusekamp, UMCG
Karel Breeman, AUMC
Anne-Mar van Ommen, UMCU
Diederick Verheijen, LUMC
Fabienne Vervaat, CZE
Jaap van Waning, Radboudumc


De Assistentendag wordt mogelijk gemaakt door de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC)

De organisatie ligt in handen van de LAC commissie i.s.m. Roijé Congressen in opdracht van 4pulse B.V. (dochteronderneming NVVC)