Landelijke Assistentendag Cardiologie

Welkom op de inschrijfwebsite van de Landelijke Assistentendag Cardiologie! Via deze website kan je een ticket bemachtigen en steeds alle meest up-to-date informatie terug lezen.

Wij nodigen je van harte uit om deel te nemen aan de LAC op zaterdag 1 oktober 2022 in De Balie in Amsterdam. Deze dag wordt sinds enkele jaren georganiseerd voor alle A(N)IOS, arts-onderzoekers en andere jonge geïnteresseerden binnen de cardiologie en heeft als doel om te verbinden en te verbreden! Het is altijd een ontzettend interessante en vooral gezellige dag, waarbij er ruimte is voor verbreding buiten de standaard onderwijsmomenten in de opleiding, en er ook uitgebreid de mogelijkheid bestaat om met je collega’s vanuit heel Nederland in contact te komen.

Het thema dit jaar is "Green Heart, Green Mind: A Healthy Ecosystem for Patient and Doctor" en staat in het teken van duurzaamheid en duurzame inzetbaarheid. Er zullen meerdere presentaties en workshops rondom dit thema zijn. Daarnaast is er ook het bekende opleidersdebat, waarin de mogelijkheid is om aan de hand van prikkelende stellingen in discussie te gaan met de opleiders van verschillende klinieken in Nederland en zal er dit jaar voor het eerst ook het Juniorkamer debat georganiseerd worden, waar we in gesprek met elkaar gaan over actuele problemen en uitdagingen voor jonge zorgverleners in de Cardiologie. De dag wordt afgesloten door een netwerk borrel en diner, mede mogelijk gemaakt door het CVOI.

Het belooft weer een geslaagde dag te worden en we zien jullie heel graag op zaterdag 1 oktober in De Balie!

Namens de LAC-commissie,
Joost Beusekamp, UMCG
Lena Bosch, UMCU
Julius Heemelaar, LUMC
Anna van Veelen, AUMC
Fabienne Vervaat, CZE
Jaap van Waning, Radboudumc


De Assistentendag wordt mogelijk gemaakt door de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC)

De organisatie ligt in handen van de LAC commissie i.s.m. Roijé Congressen in opdracht van 4pulse B.V. (dochteronderneming NVVC)